חגים ומועדי השנה

לימוד משניות בליל שבועות

  • ג' סיון התש"פ

שאלה

האם מה נוהגים שלא ללמוד משניות בשבועות, זה רק בתיקון ליל שבועות או בכל החג? ואם זה רק בתיקון, בחו''ל גם בליל יו''ט השני?
תודה!

תשובה

שלום רב,

הספרדים נוהגים שלא ללמוד משניות בליל שבועות (ראה בן איש חי שנה א' במדבר אות ד, וכף החיים סימן תצד אות ט), אולם ביום אין חשש (בן איש חי שם), וכמדומה שגם בליל שני של שבועות.

אולם אצל האשכנזים נהוג ללמוד משנה גם בליל שבועות (ראה ארץ חיים סימן תצד).

בברכה,

הלל מאירס