תפילה וברכות

למה אומרים לפני יהיו לרצון פסוק שפותח וחותם בשמו?

  • ד' סיון התש"פ

שאלה

בעמידה לפני יהיו לרצון אומרים את הפסוק של השם, אומרים שזה בשביל שבבית דין של מעלה יזכרו את השם שלך, למה שלא יזכרו את השם שלי? אנחנו לא מדברים על בן אדם ששוכח, אנחנו מדברים על המלאכים... תודה

תשובה

שלום רב,

הסיבה שאומרים לפני יהיו לרצון פסוק שפותח וחותם בשמו אינה כדי שהמלאכים יזכרו את שמו, אלא כדי שהוא בעצמו יזכור את שמו, וכמו שכתב השל"ה (בסוף הספר, תיקון חיבוט הקבר) בשם ספר הכוונות, שהרשעים אינם יודעים שמם בקבר, ומכים אותם מכות אכזריות, ומי שאומר הפסוק המתחיל בתחילת האות הראשון משמו, ומסיים בסוף האות האחרון משמו, דהיינו אותו השם שעולה עמו לספר תורה שהוא בלשון הקודש, סגולה היא שלא ישכח שמו.

בברכה,

הלל מאירס