חגים ומועדי השנה

אמרתי בספרדית היום כך וכך לעומר האם אני יכול לספור עם ברכה?

  • ה' סיון התש"פ

שאלה

האם אמירת ספירת העומר של אותו יום בשפה אחרת לגוי זה נחשב?

הגוי שאל כמה דקות לפני שקיעה כמה ימים לעומר, ועניתי היום זה 49 אבל בספרדית לא בעברית, האם אני עדיין יכול לספור עם ברכה?

תודה מראש על עזרתכם

תשובה

שלום רב,

למרות שיוצאים ידי חובת ספירת העומר בכל לשון (משנה ברורה סימן תפט סק"ה), תוכל לספור עם ברכה משני טעמים -

א. ספירת העומר לפני השקיעה אינה נחשבת ספירה כלל (שלחן ערוך שם סעיף ד).

ב. גם אם היית אומר זאת לגוי אחרי צאת הכוכבים, אפשר לחזור לספור עם ברכה, כי אמנם כתב השלחן ערוך (שם) מי ששואל אותו חבירו בין השמשות כמה ימי הספירה בזה הלילה יאמר לו אתמול היה כך וכך שאם יאמר לו היום כך וכך אינו יכול לחזור ולמנות בברכה, אולם כתב המשנה ברורה (ס"ק כב) בשם האחרונים, שמדובר ששאל אתו קודם שהגיע לשבועות, אבל אם שאל אותו בשעה שהגיע לשבועות אפילו אמר לו היום כך וכך לאו כלום הוא כל שלא הזכיר שבועות וצריך לחזור ולספור בברכה.

בברכה,

הלל מאירס