חברה והשקפה

מרים, כלב ונחשון

  • ח' סיון התש"פ

שאלה

כתוב ברש''י שמות א, כא בשם סוטה יא: שממרים יצא המלכות אבל היא היתה נשואה לכלב כמו כתוב בסוטה, ועל פי מה שכתוב בסוף ספר רות דוד לא היה מצאצאי כלב, אלא מנחשון. אז איך זה היה, ומי היה נחשון?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

מהרש"א חידושי אגדות מסכת סוטה דף יא עמוד ב

אך מה שאמר דכלב היה איש מרים ומהם יצא דוד צ"ע דהא יחוסו של דוד מרם בן חצרון בספר רות וד"ה ומתוך הכתובים נראה דכלב לאו היינו רם דג' בנים היו לו לחצרון ירחמיאל ורם וכלוב דהיינו כלב כדמוכחי קראי דד"ה ויש ליישב דאחד מיוצאי בני רם נשא אשה מיוצאי בני כלב ולא היה דוד ממשפחת כלב אלא מצד אם אלא שחשיבות מרים עשה זאת שנקראו אפרתים וק"ל: