האם יש איסור לשרוק?

  • ח' סיון התש"פ

שאלה

הורי גידלוני וחינכוני כי אין זה ראוי ליהודי לשרוק. אינני בטוח מדוע. האם זה משום חוסר צניעות או שמא שמות מלאכים ואולי סיבה אחרת לחלוטין. כעת ילדי שאלוני האם הם יכולים לשרוק ואינני יודע מה לענות להם. רציתי לשאול דעת תורה בעניין. האם יש בכך איסור או הנהגה בלתי ראויה ועלי למנעם מכך או שמא זה חומרא יתירא שלא כדאי להעמיס עליהם. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אין שום איסור לשרוק. אמנם יש שכתבו שאין זו הנהגה ראויה (ראה ארחות שבת חלק ב' פרק כא הערה ס בשם החזון איש זצ"ל), ובפרט אצל נשים (ראה עוז והדר לבושה עמוד 438). ועיין בספר שבת בשבתו (עמוד שכז) שהביא מה ששמע בילדותו, שמי ששורק גורם לשדים לבוא, ושלא מצא שום מקור לכך. ועל פי זה תאמר לילדיך שיחיו שאין שום איסור בדבר, אלא שטוב להימנע.

בברכה,

הלל מאירס