שו"ת הלכות יום טוב

בורר

  • ח' סיון התש"פ

שאלה

בערב החג הכנתי טשולנט לשבת. היה לי סיר מלא שעועית תפו"א קישקע וקצת בשר. מכיון שאני לא יודע איך לבדוק את השעועית נתקפתי בחשש אז ביום שישי (יו"ט) העברתי לתבנית את התפו"א הבשר והקישקע (לא הכל. קצת נשאר עדיין בסיר) מתוך הבנה שזה נחשב כאוכל לגבי השעועית. וגם יותר קל היה להוציאם מאשר את השעועית. בשבת הבשר "נאבד" בתוך התבנית ואחרי שיצא לי בצלחת תפו"א וקישקע ולא הצלחתי לראות את הבשר "חפרתי" קצת ואז גיליתי אותו מסתתר מתחת לתפו"א והוצאתי. האם בכל א' מהמקרים עברתי על איסור בורר?
אם כן, האם היה מותר לי לאכול? (הסתפקתי בשעת מעשה אם מותר לאכול והקלתי לעצמי משום כבוד שבת שלא היה לי בשר אחר זמין אך כמובן שאם היה אסור הרי שהיה עלי להמנע מלאכול בשר כמובן) ומה היה הנכון ביותר לעשות?

תשובה

שלום וברכה

בחג אין איסור בורר.

בשבת נהגת כשורה לגמרי