חברה והשקפה

דוד

  • ט' סיון התש"פ

שאלה

כתוב בשמואל א פרק יז, נה שכשהגיע דוד עם הראש של גולית, שאול שאל לאבנר מי הוא, ורש''י פירש שכוונת בהשאלה היתה מאיזה משפחה מיהודה היה כדי לדעת אם היה אפשרות שיהיה מלך; אבל איך זה יכול להיות, הרי בפסוק נח, דוד ענה לפי פשטות השאלה (שהיה ממשפחת פרץ) ולא לפי מה שרש''י הסביר.

תשובה

שלום וברכה

אלשיך על שמואל א פרק יז פסוק נח

ולענין השאלה אם אני מפרץ או מזרח, אני בית הלחמי. והוא, כי היה נודע כי זרע פרץ היו תושבי בית לחם, ולא זרע זרח, כדבר שנאמר (מיכה ה א) ואתה בית לחם אפרתה צעיר להיות באלפי יהודה ממך לי יצא [להיות] מושל בישראל שהוא מפרץ, כי משם היה אלימלך, ואבצן מבית לחם הוא בעז אבי זקנו דמפרץ קא אתו: