האם צריך ליטול ידיים אחרי בדיקת דם?

  • י' סיון התש"פ

שאלה

האם בדיקת דם נחשבת להקזה ומחייבת נטילה? לכאורה הרי בהקזה היו מוציאים כמות של דם והיו צריכים אוכל מיוחד לאחריו וכן היה סכנה לשמש ביום הקזה משא"כ בבדיקה שמוציאים כמה טיפות. תודה

תשובה

שלום רב,

אמנם צריך ליטול ידיים אחרי הקזת דם (שלחן ערוך סימן ד סעיף יט), אך אין צורך ליטול ידיים אחרי בדיקת דם.

מקורות: נשמת אברהם חלק א' (סימן ד סק"ה) שכן שמע מפי הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, שלדעתו צריכים ליטול ידיים רק אחרי הקזה שהיא עצמה לשם טיפול ולא כשהכוונה לשם בדיקות. וטעמו, דבדברים שהם משום סגולה, אין לנו אלא מה שכתוב, ובזמן חז"ל ההקזה היתה רק לשם טיפול ולא לשם בדיקת דם. והביא שם עוד מספר בדמייך חיי (עמוד 57) שכן דעת הגרי"ש אלישיב והגר"מ הלברשטאם זצ"ל.

בברכה,

הלל מאירס