תפילה וברכות

קושי עם 100 ברכות ביום

  • י"ב סיון התש"פ

שאלה

התחלתי ב"ה לעשות 100 ברכות ביום אך נתקלתי בקושי לגבי משקה שאני מברכת עליו "שהכל" אמרו לי שאם בבוקר אני שותה ומברכת שהכל ואני מתכוונת לשתות במשך היום אז במשך כל היום אני לא צריכה לברך על המים האם זה נכון? אחרי כמה זמן אני יכולה לברך על המים הריי ברור שאני אשתה מים בעוד שעה אז מה אני לא אברך? אני פשוט מפחדת מברכה לבטלה

תשובה

שלום וברכה

מי שנמצאת בבית ורגילה לשתות כלהזמן מעט מים אינה מברכת ברכה אחרונה ולא ברכה ראשונה עד סוף היום או עד שהיא יוצאת מהבית. אולם הרגילה לשתות רק מפעם לפעם כוסות מים ראוי מאוד שתרגיל את עצמה לברך ברכה ראשונה ואחרונה בכל פעם שהיא שותה.