תפילה וברכות

האם ברכת שהחיינו אחת פוטרת שני פירות חדשים?

  • ט"ו סיון התש"פ

שאלה

שבוע טוב,
אם לפניי שני פירות (שניהם בורא פרי העץ), ואת שניהם טרם אכלתי העונה, האם לברך פעם אחת בורא פרי העץ וגם שהחיינו על החביב עליי מביניהם, ובכך לפטור את השני משתי הברכות?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

יש לברך העץ ושהחיינו על אחד מהפירות החדשים ולכוון לפטור בזה גם את הפרי השני (משנה ברורה סימן רכה ס"ק יד, שער הציון ס"ק טז, שו"ת אגרות משה חלק א' חלק אורח חיים סימן פז, וספר הלכה ברורה שם סעיף לד).

אלא שאם אחד מהפירות הוא משבעת המינים, יש להקדים לברך עליו ולא על החביב (משנה ברורה סימן ריא ס"ק יג, והלכה ברורה שם סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס