חברה והשקפה

חיבוט הקבר, גיהנום ושאר חולות ורעות.

  • ט"ו סיון התש"פ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

קראתי אחד מהמאמרים באתר על חיבוט הקבר, ואני מודעת כמובן לעניין גיהנום לחוטאים וכו'...
אני מוכרחה לציין שהדבר מייאש אותי מאוד. אני מלאה בעוונות מכף רגל ועד ראש. אפילו עוונות שחייבים עליהם כרת. כיצד אפשר בכלל להתחיל לחשוב על תשובה כשהמחשבה שעולה לראש היא שבלאו הכי אני אגמור בשאול תחתיות.
כל התיאורים על עינויים ושאר היסורים פשוט מדכאים ומייאשים מעבודת ה'.

מה עושים?

תודה.

תשובה

שלום וברכה

תשובה של רגע אחד של חרטה על כך שעשית נגד רצון הבורא וקבלה להשתדל לעשות את רצון ה' מכאן ואילך ווידוי כבר מכפרת על החוטא. אין כל סיבה להרגיש ייאוש, זה מחשבת היצר שמנסה להוריד אותך מעבודת ה'. הקב"ה אוהב את עמו ישראל ומקבל את כולם בתשובה שלימה וחלילה להתייאש.

אם תפרטי קצת יותר את העוונות החמורים שאת חושבת שאין להם תיקון אשתדל לתת לך דרך תשובה בעז"ה לפי המבואר בספרים הקדושים.