האם התקטנו השיעורים

  • ט"ו סיון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב .
אם כהשיטה שלא התקטנו השיעורים של הפרות והביצים ודלא כהצל"ח וכפי שהעלה נפלא בשו"ת כזית בזמננו הרב זמיר שליט"א מה ההסבר לכך שבפרשת השבוע מבואר שהפרות שנשאו המרגלים היו ענקיים ? אולי נאמר שהיו ענקים ולעט לעט התקטנו וגם בכתובות קיב מבואר שלאחר החורבן עדין היו פרות ענקים שנדמו לעגלים מרחוק ?

תשובה

שלום וברכה

הפירות הרגילים היו כמו בזמנינו. המרגלים הביאו פירות אלו להראות שפירות ארץ ישראל משונים מאוד כמבואר ברש"י.  כך גם הגמרא מפליאה את הפירות של ארץ ישראל בשונה מכל מקום אחר בעולם.. אולם הרב מוכיח ששיעור כזית הוא לפי הרגילות בכל מקום ולא איזה פרי נכחד משונה מהעבר.