לקנות מכספי מעשר

  • ט"ו סיון התש"פ

שאלה

שלום רב,
יש לי שאלה מעט מוזרה ואשמח לתשובה כמה שיותר מהירה...
אני נזקקת לקנות טאבלט לצרוך עבודה.
הענין הוא שטאבלט עם חותמת הכשר יקר משמעותית מאוד (בערך 1000 שקל) מאשר לקנות טאבלט ללא הכשר ולחסום אותו בחסימה הרמטית באותה רמה (ביררתי ויש אפשרות לחסום ממש אותו הדבר ואפילו יותר כאשר סיסמת ההגנה נמצאת אצל דמות אחרת ולא אצלי וכך אין לי אפשרות לשנות רמת חסימה).
השאלה האם חובה לקנות את הטבאלט עם החותמת?
ואם כן - האם מותר לי להשתמש לצורך ההפרש מכספי מעשר?
תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה

אם כבר אין ילדים בבית והשימשו שלך בטאבלט הוא בבית וכדו' שאין חשש שמראית עין את יכולה לקנות טאבלט רגיל ולחסום אותו כראוי.

אם יש חשש מראית עין יש לקנות רק עם כשרות ואפשר לשלם זאת מכספי מעשרות.