תפילה וברכות

האם אישה בתהליך גיור יכולה לקרוא שמע ישראל?

  • ח' סיון התשע"ט

שאלה

שלום הרב! האם אישה שמתחילה תהליך גיור יכולה להגיד קריאת שמע? (הקריאה נותנת לה תחושה של תפילה, עד שתלמד גם הלכות תפילה). תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לאישה בתהליך גיור לקרוא שמע ישראל.

מקורות: כי אמנם אסור לגוי לעסוק בתורה כמבואר ברמב"ם (הלכות מלכים פרק י הלכה ט), אולם כאן שהיא קוראת את הפסוקים בדרך תפילה יש צד לומר שאין דינו כלימוד תורה (יעויין שו"ת בצל החכמה חלק א' סימן א), אלא כשאר מצוות שמותר לגוי לקיים כמבואר ברמב"ם (שם הלכה י). ומלבד זאת פוסקים רבים מתירים לגוי בתהליך גיור ללמוד תורה כאשר הביא בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן יז אות ה).

בברכה,

הלל מאירס