הלכות ומנהגים

מוסר בנתינה

  • ט"ז סיון התש"פ
אא

שאלה

היי רציתי לשאול משהו שאני עסוק בו כבר זמן רב.
כשאני נותן לאחר אני מרגיש תחושה עילאית, באיזשהו מקום אני מתמכר לתחושה הזו וממשיך לתת. אך העיניין שאני מרגיש שאין שום הקרבה בנתינה. הרי אני מרגיש מעולה ממנה, אזי אני עושה אותה בשביל עצמי ?! אם אני לא מרגיש הקרבה בנתינה אז על מה בעצם אני מוותר. שאלו זו מייסרת אותי כבר המון זמן ולא מצאתי תשובה עליה.
עוד שאלה אחת היא. שכתוצאה מעבודה עצמית יסודית וקשה, אני מרגיש אושר רוחני ובאיזשהו מקום אני מרגיש אגואיסט כשאני מרגיש טוב. כי אני גיליתי מה שאחרים לא מצליחים. כאשר אני מרגיש מעולה והחבר בעצבות. אני מרגיש אגואיסט שאני מאושר בזמן שהוא לא מוצא את נפשו. ופה גם נכנס עיניין הנתינה שגורם לי להרגיש טוב עוד יותר ובמידה רבה מגביר את תחושת האגואיסטיות כשאני רואה את ההבדל בהרגשה שלי להרגשה של החברה שלידי.
אז איפה ההקרבה בנתינה? ולמה אני מרגיש רע כשטוב לי ורע לאחר? איך לטפל בזה ?
תודה

תשובה

שלום וברכה

אדם בעל מידות טובות מרגיש באמת הרגשה טובה מאוד בעת נתינה ואין בזה כל רע. להיפך כך צריך להיות לאחר עבודה נכונה של המידות.

הרגשה טובה שלך שאינה באה באמצעות רמיסת האחר אין בה כל בעיה ואין זה בגדר של אגואיזם. כמובן שיש לעשות הכל לתת לחבר כל מה שיש באפשרותך לתת כדי שגם הוא ירגיש טוב עם עצמו ושגם הוא יתעלה במעלות רוחניות כמוך ויזכה לכל הטוב בגשמי אבל אין זה סותר את ההרגשה שלך הטובה מהמצב הרוחני שלך. אין דרישה שתהיה שבור ועצוב בגלל שלחבר לא טוב, העבודה שלך היא שתעשה הכל שלחבר גם יהיה טוב.

בברכת שנה טובה,

בנימין שמואלי


להרחבה ושאלות נוספות, ניתן לפנות אל רבני שו"ת הידברות במייל rav2@htv.co.il
תגיות:עבודההנאה

כתבות שאולי פספסת

הידברות שופס

מסע אל האמת - הרב זמיר כהן

60לרכישה

מוצרים נוספים

מגילת רות אופקי אבות - הרב זמיר כהן

המלך דוד - הרב אליהו עמר

סטרוס נירוסטה זכוכית

מעמד לבקבוק יין

אלי לומד על החגים - שבועות

ספר תורה אשכנזי לילדים

לכל המוצרים

*לחיפוש ביטוי מדויק יש להשתמש במירכאות. לדוגמא: "טהרת המשפחה", "הרב זמיר כהן" וכן הלאה