נשים

איסורי עריות

  • ט"ז סיון התש"פ

שאלה

שלום רב,

אבקש לדעת האם יש הבדל מבחינת עוון בין גבר פנוי לגבר נשוי שמנהל קשר עם פנויה ללא קיום יחסים אלא נגיעות כמו חיבוק, נישוק וכו. האם מעבר למוסריות שאצל הנשוי מדובר באותו חומרת עוון מבחינת איסורי עריות? או שהאם אצל הנשוי מדובר בניאוף? אם כן. איך עושים תשובה?

תודה רבה,

תשובה

שלום וברכה

מלבד איסור של בין אדם למקום שבזה שניהם שווים הרי שאין ספק שחומרת הנשוי גדולה יותר, הבגידה באשתו הוא דבר חמור ביותר, זוהי פגיעה באישה בצורה הכי חמורה. אישה שבעלה נתן עיניה במישהי אחרת מרגישה דחויה ובלתי רצויה ואי אפשר לשקר בזה.הלב של האשה מרגיש שבעלה לא איתה והגבר הבוגד עם הבוגדת שניהם שותפים לפשע זו ראי את הנאמר כאן https://www.hidabroot.org/question/18557

דרך התשובה היא ראשית להתנתק מהגבר הזה בצורה מוחלטת וכך גם משאר גברים עד לטהרה וחתונה. אם האשה יודעת שחטאת עם בעלה יש לבקש בכל דרך את סליחתה. אם היא לא יודעת מכך יש להתפלל לבורא עולם שה' יכניס בליבה לסלוח לך ולהתרחק מכל קשר עם כל גבר עד לחתונה וטהרה בעז"ה.