חברה והשקפה

זבובים

  • י"ז סיון התש"פ

שאלה

בעבר שלחתי שאלה לגבי זבובים וקבלתי תשובה רציתי לשאול עוד בעניין
האם מה שבאים זבובים הביתה למשל זה בהשגחת הקבה ברצון מיוחד או שכך הקב"ה מנהיג את הטבע כי אם זה רצון מיוחד למשל אולי זה סימן למשהו. תודה

להלן התשובה:

שלום וברכה

אין ספק שכל דבר זה רק ברצון ה'. מבואר בנביא שהשונמית אמרה על אלישע שהוא קדוש ובגמרא שאלו מאיפה היא ידעה שהיא איש קדוש? וענו שהיא ראתה שאין זבובים מסתובבים סביבו.

כמובן שמי שיש לו זבובים אנחנו לא יודעים בדיוק מה זה מרמז ולמה ה' שולח זאת.

בברכה,

בנימין שמואלי
רציתי לשאול הרי אחד הניסים שהיה בבית המקדש הוא שלא נראה זבוב בבית המטבחיים אם כן נראה שיש הנהגה טבעית לזבובים להמשך לבשר ודם וכו (כמובן שכר ה טבע בבריאה ) כי אם לא מה הנס המיוחד

רציתי עוד לשאול בעניין אחר האם יש כזה דבר לעשות משהו לרפואת מישהו או לעילוי נשמתו למשל ללמוד והאם שייך להקדיש דבר שאתה מחויב בו או עושה אותו קבוע וכשאתה מקדיש משהו האם כל המעשה נזקף לזכותו או שנשאר לי גם משהו בעצם איך זה מתחלק

תשובה

שלום וברכה

אכן מדרך הטבע שזבוב מתקרב לבשר ולכל סחי ומאוס ראי https://www.hidabroot.org/question/27938

יש לזבוב גם חלק בהפיכת הגוף לאחר הפטירה לרימה ותולעה.