האם השם רעות הוא שם טוב?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד. שלום כבוד הרב. שאלתי היא כזאת,בבית הכנסת של אבי אבי כלהזמן מברך אותי לזיווג הגון בשבת אחד הרבנים ניגש לאבי ואמר לו כי השם רעות הוא שם שהאותיות בו הם מעכבות ולכן כדאי להוסיף שם יש לציין כי אני באמת מרגישה שדברים נתקעים לי ולא זורמים כמו זיווג,לימודים,וכו` אך אני יודעת שהוספת שם זה לא דבר פשוט ולכן אני מתלבטת מה עליי לעשות. אבי מכיר את הרב ויודע שהוא אדם אמין ורציני ולכן אני חוששת אשמח לשמוע את דעתך בעניין. בתודה מראש וכבוד רב רעות.

תשובה

שלום וברכה

רעות יכול להתפרש לטובה, כמי מלשון אהבה ואחווה ושלום ורעות, שם ממש מתאים לזיווג טוב. אך בכל זאת אם רב מכובד אומר כך, יש לך לפנות לרב בקי בענינים אלו, ולהתייעץ עימו. תוכלי להתקשר ללשכת הרב מרדכי אליהו בטל מס. 02 - 6521195 02 - 6536842 ולבקש פגישה עם הרב.

בהצלחה - בנימין שמואלי