יחס היהדות לשינוי שם משפחה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שם משפחתי לפני הנישואין הוא - בלומברג שם משפחתו של בעלי לפני הנישואין הוא - ציון רציתי להשאיר את השם ולהוסיף את שם בעלי. בלומברג-ציון נראה לי ארוך, האם יש סגולות לשם המאוחד מה דעתה של היהדות לגבי יצירת שם משפחה חדש משני השמות למשל - פרח-ציון(בלומברגפרח ההר) או האם להשאיר רק את שמו של בעלי, ציון בתודה המתלבטת

תשובה

שלום וברכה

אין ביהדות כל משמעות מיוחדת בשם המשפחה, כל אחד יכול להיקרא איך שהוא רוצה.

בברכה - בנימין שמואלי