תורה ומדע

איך לא נמצאו שלדים ומאובנים של הענקים שהיו בארץ ישראל שמוזכרים בתנ"ך?

  • כ' סיון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
ראיתי בספר של הרב זמיר שאכן היו דינוזאורים גם לפי התורה.
ומדענים מצאו שלדים של דינוזאורים.
בפרשה שלנו השבוע כתוב שהיה בארץ ישראל אנשים ענקים.
איך נמצאו שילדי דינוזאורים ושלדים של הענקים לא נמצאו?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

באופן רגיל, מאובן נוצר רק בתנאים יוצאי דופן, שבו יצור חי נקלע לבוץ טובעני שמתקשה, גופו נרקב ומוחלף באבנית. על כן מתוך מיליוני חיות של מין מסוים, רק בודדים מהם עשויים להפוך למאובנים, ובודדים אפילו יותר יימצאו במקרה בחפירות. מסיבה זו, בכל העולם כולו לא נמצאו יותר מ-2000 שלדי דינוזאורים, המעידים כי היו בעבר מיליונים מהם.

אולם האנשים הענקים היו נדירים אף בתקופתם: "הנפלים היו בארץ בימים ההם... המה הגברים אשר מעולם אנשי השם" (בראשית ו, ד), ומן הסתם לא עלה מספרם על אלף איש, לכן לא סביר שיתאבנו. מה גם שבני אדם, בשונה מחיות, יודעים להסתתר היטב, לברוח מסכנות ולטפס על הרים בשעה של מבול, ולכן מן הסתם לא היו נקלעים לבוץ טובעני בתחילת המבול.

בברכה,
דניאל בלס