האם הפרשת מעשרות נחשבת לצדקה?

  • כ"ב סיון התש"פ

שאלה

שלום ,
אני נוהגת להפריש מעשר ולהעביר לבית כנסת "עבור משפחות נזקקות". האם זה נחשב לצדקה? או עבור הצדקה עלי לקחת כסף לאחר המעשר?
אם נהגתי עד עכשיו למסור את הכסף לבית כנסת וכרגע יש משפחת חברים שהיתי רוצה למסור את המעשר אליה, האם זה בסדר?
אולי אפשר לקבל תשובה במייל?
בתודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

זוהי צדקה מהודרת. המעשר -10 אחוז מההכנסות הוא השיעור של הצדקה דהיינו לתת 10 אחזו מההכנסות נותנים לצדקה ובזה מקיימים מצוות צדקה בצורה מהודרת.

אפשר לשנות לעניים אחרים.