ש/אלות על לשון הרע

  • כ"ד סיון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי מספר שאלות בעניין לשון הרע:
1. האם מותר לדבר לשון הרע על גוי?
2. הרבה פעמים אני נקלעת למצב שמדברים לשון הרע בכיתה על מורות או על בנות אחרות. מה עלי לעשות?
3. במפגשים משפחתיים או סעודות חג/שבת עם המשפחה יוצא שמשפחתי מדברת לשון הרע. כיצד אני צריכה לנהוג?
4. למדתי שאם אדם נמצא במצב ששמע לשון הרע, עליו לא לקבל את הדברים. כיצד ניתן לקיים זאת מתי שאני יודעת שהדברים אמת או שמאד מתאימים למי שסופר עליו?
5. אם אחד ההורים שלי או מישהו שאני חייבת בכבודו מדבר לשון הרע, מה ניתן לעשות? שהרי, הם עלולים לכעוס שהוכיח אותם?

יישר כוח גדול על עבודת הקודש שלכם ותודה רבה!!!

תשובה

שלום וברכה

1. אין איסור לשון הרע.

2. מאחר ואני מניח שאין לך אפשרות למחות בהם הרי שיש לנסות בחכמה להסיט את נושא השיחה. בכל מקרה לא להשתתף בשיחה על הלשון הרע ולא להאמין ללשון הרע.

3. כנ"ל.

4. אם הדברים ידועים לכל ומפורסמים אין עניין לא להאמין. אבל אם זה לא ידוע יש לדעת שיתכן בהחלט שאנשים משנים ומוסיפים דברים ואין אמת בדברים אלו.

5. תשתדלי לנהוג כמו בסעיף 2.

בהצלחה רבה,