שאל את הרב - כללי

מה אכלו הבהמות של בני ישראל במדבר?

  • כ"ד סיון התש"פ

שאלה

מה אכלו כל הבהמות שהביאו ממצרים? גם כמו האנשים, שבהתחלה אכלו מצות ואחר כך מן? תודה!

תשובה

שלום רב,

בילקוט ראובני (פרשת בשלח) כתב בשם "סודי רזא" בזה הלשון: מה אכלו הבהמות של ישראל במדבר דכתיב (תהלים עח כה) "לחם אבירים אכל איש", ולא בהמות. אלא שכבת הטל בלילה היה מעלה להם ירקות לבהמות.

והגאון רבי יהונתן אייבשיץ זצ"ל בספרו תפארת יהונתן (פרשת ראה בפסוק כי ירחק ממך המקום) כתב, שבמדבר היו הבהמות אוכלין עשבים מה שהבאר היה מעלה מגן עדן כמבואר בתרגום.

בברכה,

הלל מאירס