יוצא לי לעיתים קרובות מאוד להיות נוכחת במצב שבו אחד מההורים שלי

  • כ"ה סיון התש"פ

שאלה

מדברים לשון הרע ,ובמקרה שאני אומרת להם את העצה של השולחן ערוך שאומר להגיד להם כמדומני שההלכה אוסרת להגיד את זה , זה לא עוזר , והם מצדיקים את עצמם בכל מיני תרוצים , ולאחרונה נחשפתי בספר שמירת הלשון לעניין שאם רואה את אביו או אימו מדברים דברים יתרים (דברי לשון הרע וכדומה ) עליו להוכיח אותם .
ומצד שני אני יודעת שאני רחוקה מלהיות נקייה בנושא של כיבוד הורים במחשבה ,מה אני אמורה לעשות במקרה כזה ?מצד אחד אני רוצה לשמור על האוזניים שלי נקיות , קשה לי לשמוע אותם מדברים על אנשים , ומצד שני אולי זה בדיוק הניסיון שלי - לשתוק ...

תשובה

שלום וברכה

תכיני נושאי מגירה לשוחח איתם ולהעביר נושא ככל האפשר.