האם מי שחזר בתשובה יראה למעלה את כל חייו?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב שלום. בביקורי באתר הדפסתי מספר כתבות שיהיה לי מה לקרא במהלך השבת ונתקעתי במאמר הבא. כאשר אדם נפטר מן העולם הזה ונשמתו מגיעה לשמים, אין הוא ניצב בפני משפט שרירותי הנכפה עליו על ידי גורם חיצוני ומנוכר כלשהו. כאשר מגיעה הנשמה לשמיים, מראים לה מחזות מסוימים, וכאילו מקרינים בפניה שני סרטי וידיאו. הסרט הראשון נקרא "אלה חייך!" כל החלטה, כל מחשבה, כל המעשים הטובים וכל המעשים המביכים שעשה אדם ברגעים האינטימיים והפרטיים שלו עוברים כולם לנגד עיניו ללא כחל וסרק. אבל הנשמה איננה הצופה היחידה המשפט האחרון בפיסזקה. " " וכל המעשים המביכים שעשה אדם ברגעים האינטימיים והפרטיים שלו עוברים כולם לנגד עיניו ללא כחל וסרק. אבל הנשמה איננה הצופה היחידה " מחריד אותי. אני בעבר הייתי דתי אח"כ חזרתי בשאלה. בשלב מסוים הבנתי שלא סתם עברתי את אותה תאונה קשה באמצע החיים(אני בן 22) והתחלתי להתחזק. באותה תקופה בה הייתי חילוני עשיתי מספר טעויות. אותם טעויות נשמרו הם ימשיכו לרדוף אותי גם ב"עולם האמת" כל מקרי שנפטרו יראו את ה"סרט" המביך יחד איתי וזה למרות שלקחתי על עצמי להפסיק עם השטויות היו מספר סברות לגהינום האחת שאני יודע זה צואה רותחת השניה שידוע לי עליה(הסברה) היא הקרנה של הסרת עם כל החטאיעם שלנו מול כולם שזה לדעתי גהינום שיותר גרוע מ"צואה רותחת" אך האם גם אנשים שלקחו על עצמם כמה תיקונים יזכו לראות את כל הסרט או שחלקים מסויימים נחתכים "בעריכה" אשמח לביאור בנושא

תשובה

שלום וברכה

בתשובה אמיתית נהפכים הזדונות לזכויות, וכל חטאיך יאורו באור המצוה, וימיך לא ימחקו להיפך יוסיפו לך זכות ואור.

בברכה - בנימין שמואלי