חברה והשקפה

ליקוי חמה

  • כ"ט סיון התש"פ

שאלה

ברצוני לדעת מה פירוש ליקוי החמה בתורה ואיך הוא משפיע על החיים האם יש הצלחות/כשלונות
האם מותר ללכת לעיסוקים חשובים כמו מבחן או הקמת משפחה /חתונה?

תשובה

שלום וברכה

ליקוי חמה הוא סימן רע לגויים ולא ליהודים כך כתוב בגמרא
תנו רבנן: בזמן שהחמה לוקה - סימן רע לעובדי כוכבים, לבנה לוקה - סימן רע לשונאיהם של ישראל, מפני שישראל מונין ללבנה ועובדי כוכבים לחמה. לוקה במזרח - סימן רע ליושבי מזרח, במערב - סימן רע ליושבי מערב, באמצע הרקיע - סימן רע לכל העולם כולו. פניו דומין לדם - חרב בא לעולם, לשק - חיצי רעב באין לעולם, לזו ולזו - חרב וחיצי רעב באין לעולם. לקה בכניסתו - פורענות שוהה לבוא, ביציאתו - ממהרת לבא. ויש אומרין חילוף הדברים. ואין לך כל אומה ואומה שלוקה שאין אלהיה לוקה עמה, שנאמר +שמות יב+ ובכל אלהי מצרים אעשה שפטים. ובזמן שישראל עושין רצונו של מקום אין מתיראין מכל אלו, שנאמר +ירמיהו י+ כה אמר ה' אל דרך הגויים אל תלמדו ומאותות השמים אל תחתו כי יחתו הגויים מהמה, גויים יחתו, ואין ישראל יחתו.

אתה יכול להמשיך בחיים כרגיל ובעז"ה תצליח בכל אשר תפנה.