שאל את הרב - כללי

מה אני יכולה לעשות כדי לא לפחד ממלחמת גוג ומגוג?

  • ל' סיון התש"פ

שאלה

אני פוחדת מהמשיח, אני מרגישה שאני לא צדיקה ולא אזכה להיות מן האלה שינצלו במלחמת גוג ומגוג, לכן יש לי פחד נוראי. מה אני עושה כדי לא לפחד? אמרו לי שבדור הזה כולנו צדיקים, אבל עדיין אני מפחדת מהמלחמה הזו.
אשמח לקבל תשובה! תודה מראש!

תשובה

שלום רב,

העצה היא להיזהר לאכול שלוש סעודות בשבת כהלכה, וכמו שאמרו חז"ל (מסכת שבת דף קיח עמוד א) כל המקיים שלש סעודות בשבת ניצול משלש פורעניות מחבלו של משיח ומדינה של גיהנם וממלחמת גוג ומגוג.

וכן לעסוק בתורה (אישה תלמד שתי הלכות כל יום בדברים שנוגעים אליה) וגמילות חסדים, וכמו שאמרו חז"ל (מסכת סנהדרין דף צח עמוד ב) שאלו תלמידיו את רבי אלעזר, מה יעשה אדם וינצל מחבלו של משיח? והשיב להם: יעסוק בתורה ובגמילות חסדים.

ואם תקיימי ככל האמור את יכולה להיות רגועה ולא לפחד כלל.

בברכה,

הלל מאירס