חברה והשקפה

מסך טלוויזיה

  • ל' סיון התש"פ

שאלה

שלום לכבוד הרב.
אני בן 36 ב"ה חזרתי בתשובה לפני 12 שנים.
לפני שאני ואשתי התחתנו (התחתנו תוך שלושה חודשים בערך) שוחחנו בדייטים שלנו שב"ה אחרי החתונה לא נרצה טלוויזה בבית.
ב"ה אני ואשתי נשואין קרוב ל-7 שנים יש לנו תאומות בנות 5 וחצי ותינוק בן שנתיים וכמה חודשים.
מידי יום אנחנו שמים להם תוכניות על המחשב לפטופ של אשתי (המסך קטן).
במשך כמה שנים ההורים שלנו מבקשים שנביא מסך טלוויזיה כדי שהילדים יוכלו לראות את התוכניות במסך יותר גדול.
כל פעם ענינו בסירוב כי אנחנו לא רוצים להכניס מכשיר טלוויזה לבית.
לפני כחודש התבשרנו מבדיקות עיניים שעשינו לבנות שהן צריכות משקפיים לראייה מרחוק.
השאלה האם לאור המצב נוכל להכניס מסך טלוויזיה יותר גדול ממסך הלפטופ ולחבר אותו למחשב כדי שהבנות יוכלו לצפות במסך יותר גדול ופחות לאמץ את העניניים? (וזאת גם לאחר שההורים ממש מבקשים מאתנו לעבור למסך גדול יותר)
תודה רבה ויהי רצון שנעשה את רצון השם כרצונו מאיתנו אמן.

תשובה

שלום וברכה

אשריכם שזכיתם לקבל על עצמכם קבלה טובה זו הבית שלכם טהור יותר ומלא אורה כאשר בו מכשירים אלו.

לא כדאי לוותר על הקבלה הטובה שלכם  המסך הגדול יביא ניסיונות והיצר הרע שיראה שנפתח לו פתח קטן ינסה להמשיך ולהעמיק את אחיזתו בכם ולשכנע לראות רק תכנית פלונית ורק דבר זה וכו.

לדעתי היה עדיף לבטל לגמרי את הצפיה בכל תוכנית לפחות לילדים. ראו https://www.netivei-reshet.org/he/node/77 https://www.clalit.co.il/he/your_health/kids/childs/Pages/kids_and_screens_2.aspx

עדיף למנוע לגמרי מהילידם את הצפיה ולקנות להם משחקים ובובות וכו' שיתעסקו בזה וזה בריא יותר נפשית ורוחנית.