האם זיכוי כספי ללא החזר מוצר הוא גזל?!

  • ל' סיון התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב.
אני מבצעת קניות ברשתות כאלו ואחרות בארץ ובחול.
ומספר שאלות בפני.
לגבי קניות בסופר מרקט בארץ. (רושמת עיקרון)
1. הזמנתי מוצר ירוק וקיבלתי מוצר כסוף. התלוננתי וזוכתי ולא התבקשתי להחזירו והשתמשתי בו האם זה גזל?
2. הזמנתי מוצר והגיע בשקית קרועה(יתכן שחתולי רחוב פתחו אבל אין לדעת) התלוננתי, זוכתי ובכל זאת השתמשתי, גזל?
לגבי קניות מחו"ל
לכל קניה יש זמן הגנת הצרכן, כאשר הזמן עובר 60-90 ימים
ניתן לקבל החזר כספי אם המוצר לא הגיע ו/או תקול
1. המוצר לא הגיע בזמן המוקצב פוצתי וזוכתי והמוצר הגיע מתישהו אחרי ( לפעמים חודש, שבוע ולפעמים לא מגיע) גזל?
2. אם המוצר היה תקול קיבלתי זיכוי ועדיין השתמתי, לדוגמא היה תווית תפורה מקגימה וכלפי חוץ. זוכתי אך גזרתי ולבשתי.
כמו כן נעליים עם אורות שלא עבדו אבל הנעל היתה טעבה סוכתי ולבשתי, גזל?

תשובה

שלום וברכה

1. 2. בשני המקרים אם התלונה היא מוצדקת ואת באמת לא היית מרוצה מהמוצרים את לא צריכה לשלם או לשלוח חזרה כל זמן שהם לא דורשים.

בחו"ל

1.2. בשני המקרים את פטורה לגמרי.