שבת

האם מותר לעשות מחיצה לשם צניעות בשבת?

  • א' תמוז התש"פ

שאלה

האם מותר לעשות מחיצה משום צניעות בשבת?
בתודה מראש

תשובה

שלום רב,

מותר לשים מחיצה בין גברים לנשים בשבת, אבל אסור לעשות מחיצה בפני ספרי קודש כדי להתיר קיום יחסים, אך אפשר לכסות את הספרים בכיסוי, כלי בתוך כלי, כי אין זה בגדר מחיצה כלל.

מקורות: כתב השלחן ערוך (סימן שטו סעיף א) ואין מחיצה אסורה אלא אם כן נעשית להתיר סוכה או טלטול. וברמ"א: אבל מחיצה הנעשית לצניעות בעלמא שרי (כגון להפסיק בין אנשים לנשים כששומעין הדרשה. משנה ברורה), אבל אסור לעשות מחיצה בפני אור הנר כדי שישמש מטתו וכן לפני ספרים כדי לשמש או לעשות צרכיו, אם לא שהיה מבעוד יום טפח, שאז מותר להוסיף עליה בשבת. וכתב המשנה ברורה (סוף סק"י) שלכל הדעות מותר לכסות הספרים בכיסוי בעלמא, והיינו כלי בתוך כלי, להתיר התשמיש, דזה לא הוי מחיצה כלל.

בברכה,

הלל מאירס