שימוש בכספי מעשרות

  • ב' תמוז התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב, תודה על הקדשת זמנך .
לפי הבנתי מהלימוד , מותר להשתמש בכספי מעשרות לצורך הידור מצות.
ובנוסף, קיימת מצווה (ציווי) לגבר לדאוג לצרכיה של אישתו ולהקל עליה בעבודות הבית ככל שידו מאפשרת, כגון רכישת אביזר שיקל על הניקיון, תשלום למנקה להקל על עבודות הבית וגם לעזור בעצמו.
רציתי לשאול, בשלב זה של החיים אין לי אפשרות לשלם למנקה אך כמובן שעזרתה נחוצה ותקל מאוד על אישתי, ואם הייתה לי אפשרות הייתי מביא.
האם מותר להשתמש *רק* בחלק מכספי המעשרות כדי להשתתף *בחלק* משכר המנקה?
כמובן שאשתתף ביחד עם כספי המעשרות לצורך תשלום המנקה כדי שזה יחשב להידור ולא לתשלום מלא , ואת יתר המעשרות אמשיך לתת לגורמים שאין לי בהם יגיעה אישית.

תודה מראש על זמנך וסליחה במידה ורשמתי דבר שאינו נכון.

תשובה

שלום וברכה

מותר. ה' יעזור שתתעשר ולא תזדקק לזה כלל.