האם מותר לשקר כדי לעשות למישהו מסיבת הפתעה?

  • ו' תמוז התש"פ

שאלה

האם מותר לשקר לאדם על מנת לעשות לו מסיבת הפתעה? תודה

תשובה

שלום רב,

בספר תתן אמת ליעקב (סימן קיד) שאל את הגאון רבי ישראל יעקב פישר זצ"ל, אם רוצה לעשות עבור חבירו מסיבת הפתעה (surprise party) האם מותר להמציא ולומר לו שמזמינו לביתו עבור דבר אחר כדי שלא יבין, ועל זה ענה לו, דאין שום היתר לשקר עבור זה.

אבל את לא חייבת לספר לו את כל האמת, וכן אפשר להשתמש במילים שיש להן שתי משמעויות, ואף שהוא יבין בדרך אחת, בסופו של דבר את לא הוצאת דבר שקר מפיך.

בברכה,

הלל מאירס