חברה והשקפה

שורש הנשמה בעה"ס

  • ו' תמוז התש"פ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

שמעתי שנשמות בני ישראל שורשן בספירת הבינה, בעוד ששורשן של נשמות הגויים הן במלכות.

מנגד, בהרצאה של הרב זמיר כהן שהועלתה לא מזמן לאתר (הקשר שבין כבוד השבת, כבוד האישה והרווחה הכלכלית) הרב אמר כי שורש נשמתן של הנשים הוא בספירת המלכות (ללא התייחסות לשורש נשמת הגברים).

אודה לרב אם יוכל להבהיר לי את העניין.

תודה רבה, ובשורות טובות לכל עמ"י.

תשובה

שלום וברכה

האשה מכוונת כספירת מלכות דקדושה. מידת מלכות היא החיבור והמאחד של כל המידות יחד וכלי מחזיק ברכה לכל המידות.

הגויים שרשם משלוש הקליפות הטמאות וכמבואר בתניא ולא ממידת מלכות דקדושה.