נשים

צניעות

  • ו' תמוז התש"פ

שאלה

שלום כבוד הרב,
אם ה' ברא אותנו למה צריך להיות צנועים גם במקום סגור בלי גברים? ולמה אם מתפללים צריך ללבוש גרביים ולהיות מכוסים?
( ואם יש הרצאה בהקשר לזה)

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

הצניעות יש בה שני פנים יש פן של לא להכשיל גברים וכל מה שכרוך בזה וזה רק בפני גברים. יש עוד עניין של חסידות ששוה לנשים וגברים כאחד לא ללכת בחוסר צניעות משום כבוד השכינה וכמובן שאין זה כדי שכביכול שה' לא יראה לנו את גופינו שהרי הוא גם רואה אותנו מתחת לבגדים אלא זה להחדיר בנו את הכבוד לשכינה ולהפנים שהקב"ה איתנו בכל מצב.

אין איסור הלכתי ללכת בחוסר צניעות בפני נשים או לבד ויכולים ללכת גם ללא בגדים מעיקר הדין מלבד מה שכתבתי על מידת החסידות. במרחץ בריכה וכו' שיש רק נשים אין כל עניין ללכת בצניעות אף במידת חסידות.

בתפילה צריכים לעמוד כמי שעומד לפני מלך ולכן צריך להתלבש מכובד כפי שנהגו במקומותינו.

בהצלחה,