אפשר לתרום כספי מעשר לצורך רפואת חתול?

  • ז' תמוז התש"פ

שאלה

שלום,
נתקלתי במודעת בקשה לתרומה עבור חתול שנפצע וסובל וצריך לעבור ניתוח יקר שקשה לבעליו לעמוד בסכום.
האם הסכום שאתרום נספר למעשר?

תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

אין להקל לתת כספי מעשר לצורך רפואת חתול. ומכל מקום אם אתה יכול לסייעו בכסף שאינו מעשר, מה טוב ומה נעים, וכבר אמרו חז"ל במסכת שבת (דף קנא עמוד ב) כל המרחם על הבריות מרחמין עליו מן השמים. וזה נאמר גם כלפי בעלי חיים, שגם הם בכלל בריות, כמבואר ברמ"א אורח חיים (סימן תרה) ובמשנה ברורה (סק"ט). וכ"כ הגראי"ל שטיינמן זצ"ל בספרו אילת השחר (שבת דף קנא עמוד ב).

בברכה,

הלל מאירס