שאל את הרב - כללי

יונתן בן עוזיאל כל עוף הפורח מעליו נשרף

  • ח' תמוז התש"פ

שאלה

מסופר בגמ' במסכת סוכה דף כח. שאמרו על יונתן בן עוזיאל שבשעה שיושב ועוסק בתורה כל עוף שפורח עליו מיד נשרף, ושמעתי שהכוונה היא שכל מלאך מהסוג ''העופות'' כשהיה פורח על גביו היה הופך לסוג ''השרפין''. מה המקור לזה? תודה!!

תשובה

שלום רב,

כך הסבירו גדולי החסידות - ראה להגאון הקדוש רבי משה טייטלבוים זצ"ל בספר ישמח משה על התורה (פרשת וירא בפסוק ואקחה פת לחם) שכתב, ששמע לפרש מה שאמרו (סוכה דף כח עמוד א)  על יונתן בן עוזיאל, כל עוף הפורח עליו מיד נשרף, רצה לומר שנעשה המלאך שרף.

וכן כתב כ"ק האדמו"ר מספינקא זצ"ל בספרו אמרי יוסף (פרשת בראשית בפסוק בצלמינו כדמותינו) ששמע מאדמו"ר מזידישוב זללה"ה שפירש מאמר הש"ס אמרו עליו על יונתן בן עוזיאל בשעה שיושב ועוסק בתורה כל עוף שפורח עליו מיד נשרף, דעוף היינו מלאך, כמו שכתוב (קהלת י כ) כי עוף השמים יוליך את הקול, ויונתן בן עוזיאל למד תורה בקדושה וטהרה עצומה כל כך עד שהעלה את המלאכים מעולם היצירה לעולם הבריאה דשם הם השרפים, וזה פירוש כל עוף הפורח עליו מיד נשרף, שהעלה אותם לעולם השרפים. וציין שם שמצא שכן כתב גם בספר הקדוש מאור ושמש (פרשת בראשית בד"ה ויאמר אלקים ישרצו המים).

בברכה,

הלל מאירס