שאלה בטארוט

  • י' תמוז התש"פ

שאלה

שלום,
במחשב יש אפשרות לשאול שאלה כללית בטארות ולקבל תשובה . האם זה מותר מבחינה הלכתית כי בסהכ נאמרים שם עוד דברים שמאירים מצבים מסויימים בחיים.

תשובה

לכבוד השואל,

סליחה על האיחור בתשובה.

הדבר אסור על פי הלכה, ראה יורה דעה סימן קעט סעיף א: אין שואלין בחוזים בכוכבים ולא בגורלות.

ובפירוש הש"ך שם בשם מהרש"ל: דאסור לחולה לשאול בקוסם אם אין בדבר משום סכנת נפשות.

וברמב"ם הלכות עבודה זרה פרק יא הלכה ו, פירש מה זה קוסם:

"איזהו קוסם זה העושה מעשה משאר המעשיות כדי שישום ותפנה מחשבתו מכל הדברים עד שיאמר דברים שעתידים להיות ויאמר דבר פלוני עתיד להיות או אינו הווה או שיאמר שראוי לעשות כן והזהרו מכך. יש מן הקוסמין שמשמשים בחול או באבנים ויש מי שגוהר לארץ וינוע וצועק ויש מי שמסתכל במראה של ברזל או בעששית ומדמין ואומרים ויש מי שנושא מקל בידו ונשען עליו ומכה בו עד שתפנה מחשבתו ומדבר הוא."

הרי שאין הדרך הטכני שמגיע הקוסם למסקנותיו משנה, אלא העיקר שהוא משתמש באזשהו אמצעי כדי לומר דברים שעתידים להיות.

הרי שבעלי הטארות הינם בכלל איסור "קוסם" הנזכר בתורה, וא"כ אסור לשאול בהם.

בברכה,

רב נחום