נשים

האם אישה יכולה לברך בתוך חדר המקווה?

  • י"א תמוז התש"פ

שאלה

שלום,
האם אישה יכולה לברך בתוך חדר המקווה כאשר אין אפשרות לברך בחוץ (הבחוץ זה איפה ששאר הנשים ממתינות)?

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג בנות אשכנז אפשר לברך בתוך חדר המקווה (ומנהגן לברך בתוך המים בין שתי הטבילות). ובנות ספרד שנוהגות כדעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל - אינן יכולות לברך בתוך חדר המקווה. ומי שלא נוהגת כדעתו - תוכל לסמוך על הפוסקים הספרדים שהתירו זאת.

מקורות: מנהג בנות אשכנז, יעויין שו"ת ציץ אליעזר חלק ו' (סימן כה) וספר שיעורי שבט הלוי  (סימן ר אות ח) וספר חוט שני הלכות נדה (עמוד שכז) וספר משמרת הטהרה חלק ב' (פרק יז סעיף טו והערה 23 בשם הגרי"ש אלישיב זצ"ל). ודעת הגר"ע יוסף זצ"ל נמצאת בספרו טהרת הבית חלק ג' (עמוד קצו). אולם בספר אור לציון חלק ב' (פרק ו תשובה טז) ובספר דרכי טהרה (פרק יח סעיף א) התירו לברך בתוך חדר המקווה. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס