חברה והשקפה

ימות המשיח חיי עולם הבא אומות העולם ועם ישראל

  • י"א תמוז התש"פ

שאלה

שלום וברכה,

שאלה חוזרת, כי לא ענו לי.

1. כמה זמן "ימות המשיח", כל האלף הבא, השביעי?

2. האם לאומות העולם יהיה רק "ימות המשיח" או גם "חיי עולם הבא"?

תודה רבה וכל הטוב

תשובה

שלום וברכה

בפשטות משיח יהיה רק עד סוף האלף השישי וראה בדברי רבינו בעל האור החיים בראשית פרק לו

גם לקחת סימן לגאולה העתידה כי יאריכו הימים, והראיה כי ה' מנה מלכי אדום שקדמו למלכי ישראל, וכמותם קדמו מלכי ישראל למלכותם אחר שפסקה אחר מלכים הרשומים בתורה, ומעתה כמו כן ימלכו ישראל כמנין אשר מלכו באדום (בגלות, הגה) והגם כי ששת אלפים עולם עומד, (סנהדרין צט א) יאריך ה' ימי טובה כמאמרם ז"ל:

2. לחסידי אומות העולם יהיה חיי העולם הבא בבחינה מסוימת לפי יכולת ההשגה שלהם.