הלכות הסתכלות ונגיעה בנשים

  • י"ג תמוז התש"פ

שאלה

מהן ההלכות בהסתכלות ונגיעה, יהודים וגויים משפחה וכו' השאלה היא על מי אסור להסתכל ועל מי מותר, אני פשוט לא יודע ולכן אני מסתכל על כולן, אני גר בחו"ל אז השאלה היא גם ביחס לגויים. תודה

תשובה

שבוע טוב,

1. מותר להסתכל על אימו בתו ואחותו (משנה ברורה סימן רכה סק"א, ושער הציון סק"ב), וכן על סבתו ונכדתו בת בתו ובת בנו, וגם כשהן נשואות (אום אני חומה חלק א' עמוד לא).

2. על אישה זרה אסור להסתכל לשם הנאה, אולם ראייה בעלמא במקומות המגולים שלא לשם הנאה מותרת. ובמקומות שדרך להיות מכוסה אף ראייה בעלמא אסורה (משנה ברורה סימן עה סק"ז). ואין חילוק בזה בין יהודייה לגויה.

3. מותר לגעת באימו, בתו, סבתו ונכדתו, גם דרך חיבה https://www.hidabroot.org/question/93303

אסור לאח לגעת באחותו הגדולה לשם חיבה (יעויין שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף ז), וגדולה היינו מגיל 11 (שו"ת אבני ישפה חלק ב' סימן פט ענף ח), אולם נגיעה שלא לשם חיבה מותרת בכל גיל, אפילו אם היא נשואה (אום אני חומה חלק א' ס"ק תרכח).

4. יש חיוב לשמור נגיעה גם מגויה, ולכן אסור ללחוץ יד לגויה (ראה ספר חסידים סימן תתרצ).

בברכה,

הלל מאירס