האם מותר לעקור עץ פרי שעדיין לא הוציא פירות?

  • י"ג תמוז התש"פ

שאלה

1. האם זה אמת שאסור לעקור אילן של פירות?
2. ומה הדין אילן שעדיין לא גדל הפרי?
תודה

תשובה

שלום רב,

1. אכן ישנו איסור בתורה (דברים כ, יט-כ) לכרות עץ פרי, ומבואר בגמרא (בבא בתרא דף כו עמוד א) שישנה גם סכנה למי שעושה כן.

אמנם יש מקרים שמותר לכרות עץ פרי, לדוגמא: אם הוא מזיק עצים אחרים (רמב"ם הלכות מלכים פרק ו הלכה ח).

אשר על כן, בכל מקרה יש להציע את פרטי השאלה לפני רב פוסק, והוא יכריע לגופו של עניין.

2. גם עץ פרי שעדיין לא הניב פירות נכלל באיסור זה (שמירת הגוף והנפש חלק ב' סימן רנ סעיף ט בשם הערך שי, שבט סופר, דבר אליהו ועצי חיים).

בברכה,

הלל מאירס