נשים

מותר לאישה שעובדת בשירות לקוחות לשאול אנשים מה שלומך?

  • י"ג תמוז התש"פ

שאלה

שלום וברכה,
אני עובדת במוקד שירות לקוחות ובמסגרת העבודה אני צריכה להגיד "שלום" או "מה שלומך" לאנשים, ביניהם גויים. בעבר שמעתי שיש בזה איסור. האם אפשר להקל בזה?
תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אין שום איסור מיוחד לומר שלום לגויים, כי אדרבה כבר נאמר בגמרא (ברכות דף יז עמוד א) אמרו עליו על רבן יוחנן בן זכאי שלא הקדימו אדם שלום מעולם ואפילו נכרי בשוק.

אלא כל השאלה היא מצד ההלכה שאסור לאיש לשאול בשלום אישה (שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף ו), והוא הדין להפך שאסור לאישה לשאול בשלום איש (שו"ת בצל החכמה חלק ה' סימן נ).

אולם כל החשש בזה הוא דווקא כשאת שואלת גבר מה שלומך, אך באמירת שלום בלבד אין איסור (יעויין בצל החכמה שם, ולהגרי"ש אלישיב זצ"ל בספר הערות על קידושין דף ע עמוד א).

וכשאת מדברת עם גבר בטלפון, ואת לא מכירה אותו, וגם אופיה של השיחה אינו לייצר קשר מותר אפילו לשאול אותו מה שלומך (בצל החכמה שם סימן מט).

בברכה,

הלל מאירס