האם המת יודע שביקרנו בקברו, ושומע את מה שאנחנו מתפללים על קברו?

  • י"ג תמוז התש"פ

שאלה

כבוד הרב שלום,
יש לי בסוף השבוע מבחן משמעותי. סבי נפטר לפני כשנתיים וחצי ועד עכשיו נמנעתי מללכת לקבר. אני רוצה לפקוד את קברו לראשונה השבוע לרגל המבחן החשוב. רציתי לשאול,
סבא שלי יודע שאני שם, כשאני אגיע ואתפלל עבורו?
מה כדאי להתפלל שם, ומה הכי יעזור לו?
והאם הוא יודע/שומע את בקשותי להשתדל בעבור הצלחת המבחן שלי?

תשובה

שלום וברכה

יכולה ללכת ולבקר שם. ראוי להדליק נר נשמה על קברו וכן לתת צדקה לעילוי נשמתו.

יש להתפלל לבורא עולם שזכותו של הנפטר תגן עליך, ובזכותו תזכה להצליח במבחן.

ניתן להתפלל גם שהסבא יתפלל עליך בעולם האמת.

בהצלחה,