מהותו של השם יונית

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, שמי יונית, אני מהעדה הקווקזית , כשהייתי קטנה קראו לי יונה בית ובבה"ס התחילו לקרוא לי יונית, בגיל 18 כשעשיתי ת.ז. כתבו לי שם יונית, האם זה בסדר זהו שם טוב ושם בעלי יעקב, האם זה שם טוב כי מישהי אמרה לי פעם שלשם יעקב חייבים להוסיף שם נוסף, האם זה נכון

תשובה

שלום וברכה

שמך העצמי `יונה`, וכינוייך `יונית`. השם `יונה` טוב מאוד והוא מהשמות המתאימים גם לבן וגם לבת. שם בעלך יעקב אינו נזקק לשינוי או הוספה, זהו שם מתאים מאוד וביחד עם שמך `יונה` עולה הערך המספרי כמילים `והיה ברכה` [253].

בהצלחה - מנשה ישראל