האם כהן שמאלי יכול לעבוד בבית המקדש?

  • י"ד תמוז התש"פ

שאלה

שלום, האם כהן שמאלי נחשב לבעל מום ולכן לא יוכל לעבוד בבית המקדש? ואם כן האם זה מום שיתרפא בזמן שיבוא המשיח דהיינו שיהפוך להיות ימני?
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

כהן שמאלי אינו יכול לעבוד בבית המקדש כי נחשב לבעל מום (מסכת בכורות דף מה עמוד ב, ורמב"ם הלכות ביאת מקדש פרק ח הלכה יא).

יתכן שלעתיד לבוא כל כהן כזה יהפוך להיות ימני על פי המבואר במסכת סנהדרין (דף צא עמוד ב) שבעלי מומין יתרפאו לעתיד לבוא.

שוב ראיתי בספר תולדות יעקב (עמוד שב) שכתב, אחד שאל על ילדו האיטר, האם להרגילו לכתוב בימין, והשיב רבנו (בעל הקהלות יעקב זצ"ל), שאין בכך צורך, וגם הוא עצמו איטר והדבר אינו מפריע כלל. והוסיף השואל וטען, שהוא כהן ואיטר פסול לעבודה כשיבנה המקדש במהרה. ענה לו רבנו, שבביאת המשיח כל המומין יתרפאו, וכהנים שהאיטרות מום בם ירפאו גם ממנה.

בברכה,

הלל מאירס