חברה והשקפה

כניסת משה ואהרן לאהל מועד

  • י"ד תמוז התש"פ

שאלה

מצינו מס' פעמים שמשה ואהרן נכנסו לאהל מועד מפני הקהל וירא כבוד ה' עליהם. נשאלת השאלה איך זה הותר להם להשתמש בבית ה' לצורך הגנה?

תשובה

שלום וברכה

יש לדייק בפסוק שהם באו פתח אוהל מועד ולא נכנסו פנימה.

ביאתם פתח אוהל מעוד היתה אכן מפני הקהל כדי להביא לעיהם נבואה והלוכיח שנבואתם היא מהשמים כמבואר בדברי הרש"ר הירש במדבר פרשת חוקת פרק כ פסוק ו

הם לא ענו דבר אלא נסו אל - פתח אהל מועד; וכן היו עושים תמיד, כל אימת שהוטל ספק במקור האלוהי של שליחותם.

אולם הכניסה לאוהל מועד היתה רק בקריאה של ה'.