חברה והשקפה

דוד, הכושי ואבישי

  • ט"ו תמוז התש"פ

שאלה

בשמואל ב פרק יט, כב-כג כשאבישי ביקש לדוד להרוג את שימי, דוד ענה לו בלשון קשה מאוד, אז למה אחר כך במלכים א פרק ב, ח דוד כן ציוה לשלמה שיהרוג אותו?

תשובה

שלום וברכה

מלבי"ם מלכים א פרק ב פסוק ט

(ט) ועתה. ר"ל אני נשבעתי ומחלתי לו: ועתה. אם יחטא לך אל תנקהו כי איש חכם אתה וידעת את אשר תעשה לו. לנסותו אם פי מלך ישמור כראוי. ואם רעה תמצא בו, והורדת את שיבתו בדם שאול, ואל תמחול לו: באלשיך מבואר עוד ששמעי הוא סבם של מרדכי ואסתר ולכן לא הרגם דוד כי עדיין לא נולד יאיר שיצאו ממנו מרדכי ואסתר.