כינויים

  • ט"ו תמוז התש"פ

שאלה

לפני שנה בערך המורה אמרה לנו שכל מי שאוכל ברחוב נחשב לכלב היא אמרה את זה בגלל שהיו בנות שהיו הולכות אחרי בית הספר לבית גלידה שנמצא ליד בית הספר ואז הולכות לבית אז היא אמרה שקודם כל זה לא כל כך צנועה אבל אז היא אמרה שכל מי שאוכל ברחוב נחשב לכלב אז השאלה שלי היא כזאת איך אפשר לומר ככה על בן אדם ובכלל מה עם האנשים שאין לה קורת גג או בית גם להם נתנו כינוי כזה כששאלתי את המורה היא אמרה כן, גם להם קוראים כלבים
ומה בעניין העניים שמכנים אותם מתים בגלל שאין להם כסף הם נחשבים מתים?
ויש לי עוד שאלה מה בעניין הערבים שמשמיצים אותם בצורות לא יפות ומקללים אותם שימותו אני לא בעד אבל אני גם לא נגד כל מה שאני אומרת זה שלא צריך להכליל את כולם אם יש לאנשים בעיה עם מחבלים או ערבים שעושים מעשים לא טובים אני מבינה למשל העלינו את זה לשיחה בכיתה מה כל אחת חושבת ואפילו המורה (לא מדובר על אותה מורה כמו בהתחלה) שלנו אמרה שצריך להשמיץ אותם האם זה נכון?
מה הרב אומר על זה האם הוא יכול לסדר לי את הראש
נ.ב.
נשלח לי בטעות חלק מהשאלה לאתר (לפני חמש דקות בערך) גם בשם השואל כתוב א וגם בשם של הנושא כתוב כינויים השאלש הזאת זאת השאלה הנכונה

תשובה

שלום וברכה

אסור לקרוא להם כלבים. זה הערה של חז"ל לאדם ולא היתר לקרוא להם כך.

כמו כן בתוספות ובעוד מקומות מבואר שמדובר רק באכילת פת או אוכל סעודתו דגנאי הוא ובזיון מי שאוכל סעודתו בשוק.

בענין הערבים אמת שערבי אוהב ישראל ולא פוגע ביהודים אין עניין לשנוא אותו ובוודאי יש לכבדו כמו כל חסיד אומות העולם.

רוב רובם של הערבים הם לצערינו שונאים אותנו גם מי שלא מכריז על כך בפני כולם.