תפילה וברכות

נושא תפילה

  • ט"ו תמוז התש"פ

שאלה

1- אם אני עייפה, ואני יודעת שאני לא אתרכז בכלל בתפילה, עדיף לא להתפלל או להתפלל בכל זאת?

2- אם בקטע מסוים בשמונה עשרה אני רוצה יותר לפרט ולדבר גם במילים שלי- זה בסדר, או שאסור להוסיף עוד מילים על הנוסך?

תשובה

שלום וברכבה

1. אם יש לך זמן לנוח קצת ולהתפלל לאחר כך בכוונה, בוודאי עדיף לדחות את התפילה קצת. אולם אם הדבר לא אפשרי יש להתפלל בכל זאת ולהשתדל להתרכז ככל האפשר.

2. מותר להוסיף בשמונה עשרה מילים משלך באותו עניין שאת מתפללת עליו.