חברה והשקפה

ביאת המשיח

  • כ' תמוז התש"פ

שאלה

שמעתי בהרצאה של הרב זמיר כהן שלאחר ביאת משיח נישאר כל אחד בדרגתו הרוחנית הנוכחית לאותה זמן.
איך זה יתכן הרי אי אפשר להשוות רמה רוחנית אליה יכול להגיע אדם בן 40 לבחור בן 17?
וגיל 4?
תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

מבואר בספרים הקדושים שאדם שהתחיל להתחזק, אף שעדיין לא השלים את ההתחזקות שלו מחמת קיצור ימיו הרי שהוא יזכה לקבל מאת ה' כאילן הואכבר הגיע לדרגה הרוחנית שהוא היה מגיע איליה אילו ההי משלים את שנותיו. כך גם בביאת המשיח אדם שהיה צפוי לפי מעשיו להגיע גבוה יותר בוודאי ייחשב לו כאילו הגיע ועלה במדריגות רמות לפי הערך שהיה אמור להגיע איליו.